U Richmond Park osnovnoj školi nastava se od prvog razreda odvija na engleskom jeziku. Da bismo to omogućili, koristimo Jolly Phonics program i Raz-Kids aplikaciju kao dio nastavnog plana i programa.

Jolly Phonics program je zabavan i interaktivan program uz kog učenici uče čitati, pisati i izgovarati riječi na engleskom jeziku. Koristi fonetski pristup koji razdvaja riječi na pojedinačne zvukove i uči učenike kako kombinirati te zvukove i od njih formirati riječi.

Program je osmišljen kao zanimljiv i interaktivan, s različitim resursima među kojima su pjesme, igre i aktivnosti koje pomažu učenicima u razvijanju njihovih jezičnih vještina na zabavan i nezaboravan način.

Učenjem zvukova engleskog jezika na ovaj način, učenici poboljšavaju svoj izgovor i pravopis, kao i svoju opću jezičnu sposobnost. Jedna od jedinstvenih karakteristika Jolly Phonics programa je da poučava zvukove slova po određenom redoslijedu, počevši od najčešće korištenih, postepeno napredujući do složenijih zvukova.

Program pomaže učenicima da izgrade čvrstu osnovu znanja koju mogu koristiti za učinkovitije čitanje i pisanje. 

Raz-Kids aplikacija je digitalni program za čitanje namijenjen djeci osnovnoškolskog uzrasta. Ova aplikacija nudi različite vrste knjiga koje su prilagođene različitim nivoima čitalačke sposobnosti.

Svaki tekst prati interaktivni popratni materijal, uključujući pitanja o razumijevanju teksta, vokabular i fonetske vježbe, što pomaže djeci da razviju svoje čitalačke vještine i razumijevanje.

Ova aplikacija također pruža roditeljima i učiteljima uvid u napredak učenika kroz analizu čitanja i napretka na kraju svake knjige.

Raz-Kids aplikacija je jednostavna i interaktivna, a pruža korisnicima izvrsnu priliku za poboljšanje njihovih jezičnih sposobnosti i razvoj čitalačke kulture.