U Richmond Park osnovnoj školi vjerujemo da je obrazovanje više od pukog stjecanja znanja iz udžbenika. Vjerujemo da obrazovanje  uključuje istraživanje interesa učenika i otkrivanje njihovih strasti. Razumijemo da je svaki učenik jedinstven i ima različite interese, zbog čega smo kreirali brojne klubove koji mogu zadovoljiti potrebe svih učenika naše škole.

Klubovi su osmišljeni da pruže ugodno i angažirajuće iskustvo učenja koje prevazilazi učionicu. Oni nude raznolik niz aktivnosti koje promoviraju kreativnost, kritičko mišljenje i timski rad. 

Klubovi su organizovani kao dio redovnih časova, što znači da učenici imaju priliku izabrati klub koji ih najviše zanima, na osnovu svojih želja i sklonosti. Klubovi su vođeni od strane zaposlenika naše škole - nastavnika i stručnih suradnika koji su strastveni u svojim područjima i žele prenijeti svoje znanje i vještine na nove generacije.

Cilj naših klubova je osnažiti učenike da istraže svoje interese i prošire svoje znanje i vještine u određenim područjima. Želimo pružiti učenicima priliku da se zabave dok uče, kreativno izraze svoje ideje i sudjeluju u timskom radu.

OTKRIJ SVOJU STRAST:

rps_robot

Robotika

rps_abacus

Matematika

rps_diy

Uradi sam (DIY)

rps_photography

Fotografija

rps_sport

Sport

rps_music

Muzički klub

rps_art

Likovni klub

rps_origami

Origami

rps_abacus

Matematika

rps_recycle

YES klub

rps_cinema

Društvene mreže

rps_theatre

Dramski klub

 

PRIPREME ZA EKSTERNU MATURU - 9. RAZRED

Kao dio posvećenosti pomaganju našim učenicima da ostvare svoje akademske ciljeve, nudimo pripremne časove za eksternu maturu tokom drugog polugodišta devetog razreda. Umjesto redovnih časova kluba, učenici će pohađati ove časove sa ciljem postizanja što boljih rezultata na ispitu i upisa u željenu srednju školu.

Naši iskusni nastavnici će pružiti fokusiranu i ciljanu nastavu kako bi pomogli učenicima da se pripreme za eksternu maturu i razviju vještine koje su im potrebne za uspjeh. Vjerujemo da će ova dodatna podrška dati našim učenicima povjerenje i znanje koje im je potrebno za ostvarenje njihovih akademskih snova.