RP Međunarodna
osnovna škola Sarajevo

 
parallax background

Dostupni smo na više lokacija u BiH. Osim kampusa u Sarajevu, pružamo usluge obrazovanja u Zenici, Tuzli i Bihaću.


POŠALJITE UPIT

  [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]

   
   
   
  1. Zašto trebam izabrati Richmond Park Schools?

  U Richmond Park školama vjerujemo da učenici mogu dostići svoj potencijal ukoliko su sretni, zadovoljni i sigurni. Zbog toga naše škole funkcionišu kao druga porodica i omogućavaju Vašem djetetu da bude usmjereno, da ima podršku i obrazovanje kako bi ostavario/la svoje ciljeve.
  Sve naše škole drže se ustaljenih Richmond Park principa: odgoj, usavršavanje i inspiracija. Mi smo jedna od nekolicine obrazovnih ustanova u Bosni i Hercegovini koja nudi nacionalni nastavni plan i program koji se izučava na engleskom jeziku. Našim učenicima pružamo mogućnost sticanja međunarodno priznatih certifikata iz engleskog jezika, izdatih od strane British Council-a i Cambridge univerziteta. Ponosimo se kvalitetom našeg obrazovnog procesa i želimo da naši učenici uspješno savladaju engleski jezik.

  2. Da li postoji prijemni ispit za upis u Richmond Park Schools?

  Ne, mi nismo selektivna škola tako da nemamo prijemni ispit za glavni upis u školu.

  3. Koja je cijena godišnje školarine za Richmond Park škole?

  Pažljivo smo napravili strukturu cijena pomoću koje nudimo visokokvalitetno obrazovanje koje je pristupačno. Molimo kontaktirajte nas za više informacija o cijenama.

  4. Koje kvalifikacije posjeduju vaši nastavnici i profesori?

  Pažljivim odabirom uposlenika trudimo se da zapošljavamo nastavno osoblje koje ima odgovarajuće kvalifikacije i iskustvo da ostvarimo naš cilj i pružimo najbolje moguće obrazovanje u Bosni i Hercegovini.

  5. Koliko ima učenika u jednom odjeljenju u Vašim školama?

  Naša odjeljenja su mala kako bi svako dijete imalo individualan pristup nastavnika koje i zaslužuje. U razredu maksimalno može biti 24 učenika./p>

  6. Kako komunicirate sa roditeljima tokom edukacijskog procesa?

  Za nas je komunikacija sa roditeljima iznimno važna. Kada dijete upiše našu školu, smatramo cijelu porodicu dijelom naše zajednice. Redovno dijelimo novosti i uspjehe putem naše web stranice, društvenih mreža i školskih novosti. Također koristimo “SchoolMind” softver u kojem su integrisani učenici, roditelji i nastavnici te roditelji mogu pratiti ocjene, izostanke, zadaću, vladanje, školska obavještenja itd. Svi naši nastavnici smatraju da je jako važno imati redovnu i otvorenu komunikaciju s roditeljima.

  7. Kako se obavlja tranzicija iz jedne škole u drugu?

  Sve naše škole rade zajedno kako bi se bezbolno i uspješno napravio prelazak iz predškolskog u osnovno te iz osnovnog u srednje obrazovanje.

  8. Kakve se prilike pružaju učenicima nakon uspješno završenog srednjeg obrazovanja u Vašim školama?

  U proteklim godinama, neki od naših najuspješnijih učenika nastavili su školovanje na Oxford Univerzitetu, Imerial College u Londonu, Harvard Medicinskom fakultetu, Massachusetts Institutu za Tehnologiju i drugim prestižnim svjetskim Univerzitetima. Pored toga, u kampusu Richmond Park škola nalazi se i Internacionalni Burch Univerzitet koji je jedan od najboljih Univerziteta u Bosni i Hercegovini te nudi visoko kvalitetno obrazovanje i pravi je izbor ukoliko želite nastaviti akademski put u našoj državi.

  9. Kako se mogu upisati u Richmond Park škole?

  U svakoj školi postoji tim ljudi koji vrši upis novih učenika. Možete ih pitati sva pitanja na licu mjesta ukoliko posjetite školu i upoznate se sa svim što nudimo.