U Richmond Park osnovnoj školi prihvatamo prijave tokom cijele akademske godine, na osnovu raspoloživosti prostora. Dobrodošli su dječaci i djevojčice svih rasa, religija i kultura.

Da biste upisali svoje dijete ili djecu u RP osnovnu školu, slijedite korake opisane u nastavku.

 

Korak 1: Zakažite sastanak

Najbolji način da započnete proces upisa i saznate šta Richmond Park osnkovnu školu čini najboljom školom u Sarajevu je da dođete na informativni sastanak u prostorije škole. Sve što trebate je da nas kontaktirate putem email-a [email protected] ili telefona 033 944 140.

Rado ćemo vam organizovati informativni sastanak i obilazak škole.

 

Korak 2: Prijava

Tokom sastanka, ako odlučite da je naša škola najbolje mjesto za Vaše dijete/djecu, sekretar škole će Vam dati prijemni obrazac koji trebate popuniti i informisati Vas o potrebnoj dokumentaciji za upis djeteta u RP osnovnu školu.

 

Korak 3: Dan u školi i intervju

Potičemo sve učenike da provedu testni dan u školi ili da dođu na intervju. Ako je riječ o djetetu koje se upisuje u prvi razred osnovne škole, školski pedagog će procjeniti ​​spremnost djeteta za polazak u školu. Nastavnici engleskog jezika će procijeniti nivo znanja engleskog jezika, i u slučaju da je potrebno, preporučiti EAL program.

 

Korak 4: Dokumentacija i potpisivanje ugovora

Nakon što je obavljena evaluacija učenika i popunjen prijavni obrazac, sljedeći korak je donošenje potrebne dokumentacije, potpisivanje godišnjeg ugovora i uplata školske godine.