Učenje kroz projekte

 

Ponosni smo na nastavni plan i program koji se fokusira na praktično učenje i projekte sa kojim djeca imaju priliku susretati se već od najmlađih dana. Ovakav pristup učenju potiče kreativnost i inovativnost kod učenika.

U našoj školi, učenje kroz projekte je mnogo više od običnog učenja. To je iskustvo koje će djeci omogućiti da se razviju kao samostalni, kreativni i inovativni pojedinci koji su spremni da se suoče sa izazovima i ostvare svoje snove.

 
 
rp primary sarajevo clubs

Ovakav pristup učenju rezultira velikim brojem projekata koje učenici pripremaju u saradnji sa nastavnicima - mentorima. Najuspješnije projekte šaljemo na BOSEPO takmičenje, naučnu olimpijadu projekata.

Takmičenje se sastoji od pet kategorija: energija, okoliš, inžinjering-IT, kratki film i junior. Učenici osnovnih škola sudjeluju u junior kategoriji, gdje imaju priliku učiti od vršnjaka i učenika srednjih škola.

Sudjelovanje na BOSEPO olimpijadi projekata pruža odličnu platformu za daljnje bavljenje naučnim radovima i projektima te pripremu za svjetski popularna natjecanja.

STEM akademija je jedinstvena prilika za djecu osnovnoškolskog uzrasta iz Bosne i Hercegovine i inostranstva da razviju svoje talente i nauče neke zanimljive naučne činjenice. Održava se dva puta godišnje, tokom ljetnog i zimskog raspusta.

U sklopu STEM akademije, učenici imaju priliku da uče kroz praktični rad u različitim oblastima, kao što su kodiranje, robotika, 3D dizajn i istraživački rad. Časovi su vođeni od strane stručnjaka iz ovih oblasti, koji će dati svoj maksimum kako bi djeci omogućili kvalitetno i zanimljivo iskustvo.

Učesnici imaju priliku da upoznaju vršnjake s istim interesovanjima iz različitih dijelova svijeta, što će doprinijeti njihovom razvoju i proširenju vidika.