Proces upisa – RP Primary Sarajevo

Proces upisa

U IPSS-u prihvatamo prijave tokom cijele akademske godine, na osnovu raspoloživosti prostora. Dobrodošli su dječaci i djevojčice svih rasa, religija i kultura.

Da biste upisali svoje dijete ili djecu na IPSS, slijedite korake opisane u nastavku.

 

Korak 1: Zakažite sastanak

Najbolji način da započnete proces upisa i saznate šta IPSS čini najboljom školom u Sarajevu je da dođete na sastanak sa direktorom škole. Zbog pandemije COVID-19, moguće je dogovoriti i online sastanak. Sve što trebate je da nas kontaktirate putem email-a [email protected]

Rado ćemo vam organizovati sastanak sa direktorom škole.

 

Korak 2: Prijava

Tokom sastanka, ako odlučite da je naša škola najbolje mjesto za vaše dijete/djecu, sekretar škole će vam dati prijemni obrazac koji trebate popuniti.

 

Korak 3: Procjena djeteta i intervju

Potičemo sve učenike da provedu testni dan u školi ili da dođu na intervju. Tokom intervjua, školski pedagog će procjenjivati ​​spremnost djeteta za školu. Nastavnici engleskog će procijeniti nivo znanja engleskog jezika, i u slučaju da je potrebno, preporučiti EAL program.

 

Korak 4: Dokumentacija i potpisivanje ugovora

Nakon što je obavljena evaluacija učenika i popunjen prijavni obrazac, sljedeći korak je donošenje potrebne dokumentacije, potpisivanje godišnjeg ugovora i uplata školske godine.